EPILEREN MET DRAAD


THREADING: TRADITIONEEL ONTHAREN MET TOUWTJE

Threading is een traditionele wijze van epilatie (ontharing) met behulp van een touwtje en komt uit het Midden-Oosten. Vanwege de vele voordelen maakt het ook zijn opkomst in Europese landen.

Hoe werkt threading? Het gebeurt met behulp van een simpel touwtje die je in een lus knoopt. Vervolgens plaats je een deel van het touwtje in je handen en de mond en creëer je een lus waarmee je draait. Wat volgt is heel simpel: je zet het te epileren haartje tussen de lus en trekt aan het touwtje, waardoor het haartje eruit worden getrokken.

 

Threading is niet voor niets populair. Er zijn namelijk talloze voordelen aan het ontharen met een touwtje: het is veel sneller dan epileren met een pincet, je huid komt niet in aanraking met bv. hars, wax of handen. 

Dit is zowel hygiënischer als gezonder voor de huid, aangezien het de kans op irritaties of allergische reacties op bepaalde producten vermindert. 

Het haar wordt vanuit de wortel getrokken. 

Hierdoor komt het haar niet dikker terug en verminderen de hoeveelheid haartjes aanzienlijk bij veelvuldige epilatie. Je kan er heel precies mee werken. Threading wordt voornamelijk gebruikt bij het shapen van de wenkbrauwen, omdat je met threading heel precies recht kunt epileren. Het is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen aangezien het 100% natuurlijk is. 

Threading veroorzaakt geen ingegroeide haartjes. 

Andere epilatiemethodes zoals harsen en waxen veroorzaken vroegtijdige rimpelvorming of verbranding. Dit komt omdat deze stoffen warm op de huid worden aangebracht, waardoor de huid in principe wordt 'uitgerekt' en beschadigd kan raken.