KLEUREN


HET KLEUREN VAN HAREN

Hoe werkt het kleuren van haren? De moderne manier van het haar kleuren, bestaat uit een chemisch proces dat in staat is pigment aan het haar toe te voegen, of juist weg te nemen. In tegenstelling tot de spoelingen en poeders die vroeger gebruikt werden, is de hedendaagse haarverf in staat om tot in de haarschacht door te dringen en zo de haarkleur te veranderen van blond tot zwart of elke kleur daar tussenin. 


DE BASIS

Er bestaan vier basiscategorieën voor haarkleuren: blond, bruin, rood en grijs. 

Er is een zeer grote verscheidenheid aan kleuren waaruit u kunt kiezen. Alle kleuren van het merk verf waarmee ik werk kan ik u via de zogenoemde kleurenpalet laten zien. Op deze palet zijn stukjes haar in elke kleur te bekijken, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken. Veel mensen denken dat zij zelf wel hun haar kunnen verven en realiseren zich niet dat bepaalde kleuren absoluut niet geschikt zijn voor hen, of zelfs maar geprobeerd moeten worden. 

Soms is het namelijk gewenst om eerst een 'tussenkleur' aan te brengen, omdat een extreme kleurwijziging nu eenmaal niet door middel van 1 keer verven mogelijk is. 

Pas dus goed op met zelf verven. Het resultaat is vaak niet wat men beoogt en herstellen is vaak een hele klus. Bovendien kan het schadelijk zijn voor uw haar. 

U kunt er ook voor kiezen om uw haar gedeeltelijk te laten verven. 

Zo kunt u alleen de aanzet laten verven of kiezen voor highlights.

HIGHLIGHTS

Highlights zijn 'streepjes' in uw haar die lichter zijn dan uw eigen haarkleur. Kiest u voor highlights in nét een tintje lichter dan uw eigen haar, dan krijgt u een speels en zomers effect. Kiest u voor 'streepjes' die net een tintje donkerder zijn dan uw eigen haar, dan spreekt men van lowlights.

De oude term van highlights is coupe soleil. Dit gebeurde meestal met een coupe muts, een plastic kapje die over het hoofd werd getrokken, waarna de kapper met een haaknaald plukjes haar weg haakte vanonder de kap en deze vervolgens lichter kleurde. Deze methode is inmiddels achterhaald. 

Ik werk met de folie-techniek. Want met een folie kun je heel gericht de plukjes nemen van de vorige keer en indien nodig alleen maar de uitgroei weer oplichten/kleuren. Ook kun je met deze techniek veel dichter bij de aanzet komen, waardoor je minder snel een uitgroei krijgt. En misschien is wel het aller grootste voordeel van deze techniek, dat je in iedere folie een andere kleur zou kunnen gebruiken. Dus in een behandeling kun je met vele tinten door elkaar werken, wat een heel persoonlijk en extravagant resultaat oplevert. 

U merkt dat er dus net als bij knippen van alles mogelijk is met haarkleuren. 

Ik geef u graag een persoonlijk advies.